Vürtsikas-soolane kalmaar

Sabrina Ghayouri retsept.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

750 g (külmutatud) beebikalmaare või kalmaarirõngaid

2 sl musta pipart

3 sl meresoola

3 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 jahvatatud koriandriseemneid

1,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

70 g maisitärklist

Frittimiseks:

700 ml õli

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kalmaarirõngaid/beebikalmaare, siis sulata need külmkapis korralikult, nõruta ja lase taheneda. 

Kuumuta suurel praepannil või potis õli tugeval tulel, aga ära suitsema lase. 

Lõika kalmaarid 1 cm paksusteks rõngasteks, kombitsad jäta terveks. Lase köögipaberil või -rätikul korralikult taheneda.

Tambi uhmris pipraterad võimalikult peeneks, siis sega juurde meresool ja teised vürtsid. Tambi ja hõõru ühtlaseks. 

Sega maisitärklis vürtsiseguga. Tee seda suures kausis või sügavkülmakotis, siis on hea ka kalmaarid sinna panna ja vürtsiseguga segada. Proovi võimalikult vähe segada, sest muidu tekib jahupasta.

Raputa liigne jahusegu maha, siis prae kalmaarid jaokaupa õlis kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta kurnlusikaga välja ja pane köögipaberiga kaetud taldrikule. Serveeri kuumalt!

Nipid ja soovitused:

  • Kiire lähisidahõngulise dipikastme jaoks sega küdooniapastat poest ostetud küüslaugumajoneesi hulka,

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR