750 g (külmutatud) beebikalmaare või kalmaarirõngaid
2 sl musta pipart
3 sl meresoola
3 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 jahvatatud koriandriseemneid
1,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
70 g maisitärklist
Frittimiseks:700 ml õli
Kui kasutad külmutatud kalmaarirõngaid/beebikalmaare, siis sulata need külmkapis korralikult, nõruta ja lase taheneda.
Kuumuta suurel praepannil või potis õli tugeval tulel, aga ära suitsema lase.
Lõika kalmaarid 1 cm paksusteks rõngasteks, kombitsad jäta terveks. Lase köögipaberil või -rätikul korralikult taheneda.
Tambi uhmris pipraterad võimalikult peeneks, siis sega juurde meresool ja teised vürtsid. Tambi ja hõõru ühtlaseks.
Sega maisitärklis vürtsiseguga. Tee seda suures kausis või sügavkülmakotis, siis on hea ka kalmaarid sinna panna ja vürtsiseguga segada. Proovi võimalikult vähe segada, sest muidu tekib jahupasta.
Raputa liigne jahusegu maha, siis prae kalmaarid jaokaupa õlis kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta kurnlusikaga välja ja pane köögipaberiga kaetud taldrikule. Serveeri kuumalt!
Retsept siit.
Vürtsikas-soolane kalmaar
Sabrina Ghayouri retsept.