Maasikašarlott

Kohupiima-maasikatäidisega šarlott.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 saledam rullbiskviit

Täidis:

300 g maitsestamata kohupiimakreemi (nn torukohupiim)

4 dl 35% rõõska koort

1 dl e. 85 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

300 g maasika toormoosi

10 lehte želatiini

0.5 dl kuuma vett või sidrunimahla

Kaunistuseks:

vahustatud 35% rõõska koort

ilusaid maasikaid

Valmistamine

Leota želatiinilehti 10-15 minutit külmas vees.

Vooderda u 3-liitrine tordikauss toidukilega. Lõika rullbiskviit õhukesteks viiludeks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad.

Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega juurde kohupiimakreem, vanillisuhkur ja maasikatoormoos. 

Suru želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vees või sidrunimahlas. Vala želatiinisegu peene nirena kohupiima-maasikasegu sisse. Vala saadud segu rullbiskviidiviiludele, vahele võid soovi korral panna veel 1-2 kihti marju. Kata pealt (ehk siis alt) samuti rullbiskviidiviiludega. 

Hoia järgmise päevani jahedas.

Enne serveerimist kummuta šarlott tordialusele. Kaunista vahukoore ja maasikatega.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.02.2020 09:43

Mulle meeldis see maasikane ja mitte liiga magus täidis. Kasutasin Marjamaa talu maasika-toormoosi.

Merx
postitatud 29.02.2020 20:43

Oh, klassika!