200 g pehmet toasooja võid
200 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
50 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
4 suurt muna
180 g e. 3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
60 ml e. 4 sl vahu- või kohvikoort
250 g värskeid maasikaid
1 sl suhkrut
Kate:400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
50 g tuhksuhkrut
100 g valgeid beseeküpsiseid
200 g maasikaid
värsket münti
Määri 20 cm x 30 cm madal koogivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga.
Kuumuta ahi 190°C (pöördõhuga ahi 170°C).
Vahusta toasoe pehme või suhkruga u 5 minutit, kuni segu on hele ja kreemjas. Siis lisa vanilliekstrakt ja mandlijahu. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu ja sega juurde jahu ja küpsetuspulber, aga sega vaid nii vähe, kui võimalik. Sega juurde rõõsk koor.
Tõsta tainas ettevalmistatud vormi, siis puista peale puhastatud ja tükeldatud maasikad. Puista peale suhkur.
Küpseta 190-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldne ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta kook ahjust välja, lase 10 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta kook küpsetuspaberi abil metallrestile täielikult jahtuma.
Kui oled serveerimiseks valmis, siis tõsta koogipõhi serveerimisalusele.
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, siis määri koogile. Puista peale beseeküpsised (kui Sul on suured beseeküpsised, siis murra need esmalt tükkideks), viilutatud maasikad ja mündilehed.
Lõika ruutudeks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Eton Messi kook
Eton Messi desserdist inspireeritud plaadikook.