Eton Messi kook

Eton Messi desserdist inspireeritud plaadikook.

Kogus
12-15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g pehmet toasooja võid

200 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

50 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

4 suurt muna

180 g e. 3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

60 ml e. 4 sl vahu- või kohvikoort

250 g värskeid maasikaid

1 sl suhkrut

Kate:

400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

50 g tuhksuhkrut

100 g valgeid beseeküpsiseid

200 g maasikaid

värsket münti

Valmistamine

Määri 20 cm x 30 cm madal koogivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga. 

Kuumuta ahi 190°C (pöördõhuga ahi 170°C).

Vahusta toasoe pehme või suhkruga u 5 minutit, kuni segu on hele ja kreemjas. Siis lisa vanilliekstrakt ja mandlijahu. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu ja sega juurde jahu ja küpsetuspulber, aga sega vaid nii vähe, kui võimalik. Sega juurde rõõsk koor. 

Tõsta tainas ettevalmistatud vormi, siis puista peale puhastatud ja tükeldatud maasikad. Puista peale suhkur. 

Küpseta 190-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldne ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta kook ahjust välja, lase 10 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta kook küpsetuspaberi abil metallrestile täielikult jahtuma. 

Kui oled serveerimiseks valmis, siis tõsta koogipõhi serveerimisalusele. 

Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, siis määri koogile. Puista peale beseeküpsised (kui Sul on suured beseeküpsised, siis murra need esmalt tükkideks), viilutatud maasikad ja mündilehed. 

Lõika ruutudeks ja serveeri.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.06.2022 16:46

Tore suvine kook, nägi hea välja ja teeksin kindlasti uuesti!