Cherries Jubilee

"Cherries Jubilee" magustoitu valmistas Prantsuse kokk Auguste Escoffier 1897. aasta juunis, kui tähistati kuninganna Victoria "teemantjuubelit" ehk 60 aasta möödumist kuninganna trooniletulekust 20. juunil 1837. aastal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 sl aroruuti + 2-3 sl vett

85 ml vett

150 ml crème de cassis mustasõstralikööri

1 apelsini mahl ja riivitud koor

500 g mureleid või magusaid kirsse (eemalda sabad)

500 g vanillijäätist

Valmistamine

Sega aroruut ja 1 sl  vett pastaks.

Pane ülejäänud vesi potti, lisa mustasõstraliköör, apelsinikoor ja apelsinimahl. Kuumuta keemiseni, siis sega hulka tärklisepasta. Sega, kuni saad selge ja paksu kisselli.

Lisa kirsid (eemalda esmalt sabad ja soovi korral ka kivid), kuumuta 3 minutit. 

Jaota vanillijäätis pokaalidesse, tõsta peale soe kirsikompott. 

Nipid ja soovitused:

  • Aroruudiga saad klaari kastme, aga soovi korral asenda maisitärklisega. 
  • Ideaalis tuleks enne serveerimist rooga veel kirschwasseri või brändiga flambeerida (kuumuta 4 sl alkoholi väikeses potis, leegita ja siis kalla kirsikastme hulka).  

Retsept siit ja siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR