1 sl aroruuti + 2-3 sl vett
85 ml vett
150 ml crème de cassis mustasõstralikööri
1 apelsini mahl ja riivitud koor
500 g mureleid või magusaid kirsse (eemalda sabad)
500 g vanillijäätist
Sega aroruut ja 1 sl vett pastaks.
Pane ülejäänud vesi potti, lisa mustasõstraliköör, apelsinikoor ja apelsinimahl. Kuumuta keemiseni, siis sega hulka tärklisepasta. Sega, kuni saad selge ja paksu kisselli.
Lisa kirsid (eemalda esmalt sabad ja soovi korral ka kivid), kuumuta 3 minutit.
Jaota vanillijäätis pokaalidesse, tõsta peale soe kirsikompott.
Cherries Jubilee
"Cherries Jubilee" magustoitu valmistas Prantsuse kokk Auguste Escoffier 1897. aasta juunis, kui tähistati kuninganna Victoria "teemantjuubelit" ehk 60 aasta möödumist kuninganna trooniletulekust 20. juunil 1837. aastal.