Lisa hakitud leeskputk ja kuumuta hetk. Siis lisa hakitud kooritud kartulid ja kuumuta segades. Maitsesta valge pipra ja suhkruga.
Lisa kuum puljong ja 1 dl rõõska koort. Lase supil tasasel tulel tund aega podiseda.
Püreesta supp, timmi maitse soolaga parajaks. Sega juurde ülejäänud rõõsk koor.
Kuumuta keemiseni ja serveeri kohe.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad poest ostetud leeskputke, võid seda lisada isegi 2,5 dl.
Pildil oleva supi keetmisel me rõõska koort ei lisanud, supp oli ise piisavalt tummise maitsega. Rõõska koort niristasime peale alles serveerimisel, aga nt taimse versiooni jaoks võib selle üldse ära jätta.
Leeskputkesupp
Mysi Lahtinen (1938-2019) oli tunnustatud Soome toidukirjutaja. Siin tema populaarne leeskputkesupiretsept.