300 g sidrunivõiet (lemon curd)
1 pakk sidrunitarretisepulbrit
500 ml vanillipudingit (custard)
100 g Amaretti mandliküpsiseid
600 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
50 g valget šokolaadi
hakitud sidrunisukaadi
Mandariinikaste:4 x 300 g purki konservitud mandariine
45 g suhkrut
16 g ehk 2x8g pakikest aroruuti
0,5 sidruni mahl
Rullbiskviit:4 suurt muna
100 g peeneteralist suhkrut
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
ahjuplaadi määrimiseks võid
Kuumuta ahi 180C. Määri kaks väiksemat ahjuplaati (u 24 cm x 34 cm) võiga, siis kata küpsetuspaberilehega.
Klopi suures kausis munad ja suhkur heledaks ja kohevaks vahuks (u 5 minutit9. Siis sega õrnalt juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla tainas kahe ahjuplaadi peale. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit või kuni biskviitpõhjad on kuldsed ja läbi küpsenud.
Aseta lauale kaks küpsetuspaberilehte, puista neile veidi peenikest suhkrut. Kummuta küpsetatud biskviidipõhjad suhkrusele paberile, siis eemalda ettevaatlikult "küpsetatud" küpsetuspaber. Keera soojad biskviidipõhjad rulli lühemast servast alates, abiks on küpsetuspaber ise. Lase jahtuda.
Nõruta kaks mandariinikonservi (siirupit kasuta mujal). Pane mandariinid potti, lisa suhkur ja kuumuta tasasel tulel, kuni mandariinid on katki keenud. Tõsta pott tulelt. Sega väikseses kausis aroruut 2 sl külma veega, siis sega sooja mandariinisegu hulka. Lisa sidrunimahl ja sega hoolega. Siis kalla suurde kaussi. Nõruta ka ülejäänud kaks mandariinikonservi (siirupit kasuta mujal), lisa need mandariinipüreele ja lase jahtuda.
Valmista tsitrusetarretis sidrunitarretisepulbri abil vastavalt pakendi juhistele (vaja on u 570 ml sidrunitarretist).
Rulli jahtunud biskviidipõhjad lahti, määri neile sidrunivõie ja keera uuesti rulli. Lõika üks rullbiskviit 2,5 cm paksusteks viiludeks ning aseta need klaaskausi seinte allserva vastu, nii et rullid on kenasti väljast näha. Lõika teine rullbiskviit veidi jämedamateks viiludeks ja aseta need vormi põhja. "Põhi" võiks olla sama kõrge, kui on mööda ääri olevate rullide läbimõõt. Täida võimaluse korral kõik augud vormi põhjas.
Kalla rullbiskviidi kihi peale tsitrusetarretis. Tõsta külmkappi ja lase vähemalt 3 tundi tarretuda.
Kui tsitrusetarretise kiht on korralikult tarretunud, siis võta kauss külmkapist välja ja kalla vormi vanillipuding.
Pudingi peale laota üks kiht Amaretti küpsiseid (osa küpsiseid jääb kaunistamiseks).
Nüüd kalla peale mandariinikaste (sh terved mandariinisegmendid).
Vispelda suures kausis rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, tõsta saadud vahukoor kausitordile.
Kõige peale murenda mõned Amaretti küpsised. Kaunista hakitud või laastudeks lõigatud valge šokolaadiga ning hakitud sukaadiga.
Platinum Pudding (lihtne)
Sidruni-rullbiskviidi ja Amaretti küpsistega kausitort Briti kuninganna Elizabeth II 70. valitsemisaasta tähistamiseks 2022. aastal. Siin lihtsustatud versioon. Võta kaussi, mis mahutab u 3,5 liitrit. Originaalversiooni retsepti leiad siit