Riis kaheksajalaga (Arroz de Polvo)

Portugali roog "Arroz de Polvo".

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

5 dl köögivilja-, kala- või kanapuljongit

1,6 dl tomatipüreed

60 ml e. 4 sl brändit

3 dl riisi -

carolino, la bomba või arborio

675 g keedetud kaheksajalga (vaakumis, külmutatud vms)

soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 180ºC. Lõika kaheksajalg 2,5 cm tükkideks. 

Võta lai madal ahjupann ning kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa oliiviõli ja kui see on kuum, siis lisa sibul ja küüslauk. Prae segades umbes 5-7 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas.

Sega juurde puljong, tomatipüree ja brändi. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni alkohol on aurustunud (u 5 minutit). 

Sega juurde riis, siis poeta peale kaheksajalg. 

Pane ahju (kaas peale?) ja küpseta u 25-30 minutit, kuni riis on küps ja kaheksajalg kenasti pruunistunud servadest. 

Tõsta supikaussidesse ja serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Siin on maitseks lisatud loorberit, pärast lisatakse hakitud värsket koriandrit. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR