Kuumuta ahi 180ºC. Lõika kaheksajalg 2,5 cm tükkideks.
Võta lai madal ahjupann ning kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa oliiviõli ja kui see on kuum, siis lisa sibul ja küüslauk. Prae segades umbes 5-7 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas.
Sega juurde puljong, tomatipüree ja brändi. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni alkohol on aurustunud (u 5 minutit).
Sega juurde riis, siis poeta peale kaheksajalg.
Pane ahju (kaas peale?) ja küpseta u 25-30 minutit, kuni riis on küps ja kaheksajalg kenasti pruunistunud servadest.
Tõsta supikaussidesse ja serveeri kuumalt.
Nipid ja soovitused:
Siin on maitseks lisatud loorberit, pärast lisatakse hakitud värsket koriandrit.
Riis kaheksajalaga (Arroz de Polvo)
Portugali roog "Arroz de Polvo".