450 g e. 7,5 dl nisujahu
125-150 g hapukoort
250 g võid
Peale: Täidiseks:paksemat mustasõstrakeedist või ploomimarmelaadi
Pane jahu kaussi, lisa tükkideks lõigatud külm või ja näpi see jahu hulka. Siis sega jaokaupa juurde hapukoor ning sõtku, kuni saad elastse taina (vajadusel lisa veel lusikatäis jahu).
Pane tainas 2-3 tunniks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 200 C.
Siis jaota tainas kolmeks. Puista lauale jahu ja rulli see u 12 cm x 18 cm ristkülikuks. Lõika see omakorda 6 cm x 6 cm ruutudeks.
Pane iga tainatüki serva lusikatäis paksemat moosi, keera moosisest poolest alustades toruks ja siis keera see kergelt poolkuukujuliseks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Korda sama ka ülejäänud tainaga, nii et kokku saad 18 poolkuukujulist rulli. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni poolkuud on veidi kerkinud, aga ei tohi üle küpseda - mitte mingil juhul ära pruuniks lase küpseda!
Lase veidi jahtuda, siis sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri.
Retsept siit. Fotol olevad kiflikid küpsetas Liina Vahter.
Kifliki
"Кіфлики" on väikesed pähkli- või moositäidisega sarvesaiad Ukrainast.