Omelette Mère Poulard

Anne Boutiaut (1851-1931), hüüdnimega "Mère Poulard" ehk "ema Poulard" oli kokk, kes pidas kuulsal Mont-Saint-Michel saarekesel trahterit, kus ta valmistas eriti head sufleed meenutavat omletti. Omletti valmistatakse "La Mère Poulard" restoranis tänase päevani, kusjuures omletti küpsetatakse suure kamina ees lahtisel tulel väga pika varrega vasest pannil. "Päris" retsepti hoitakse saladuses ja kohapeal maksab see u €35, aga siin üks võimalikest versioonidest.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

120 ml crème fraîche'i

soola ja musta pipart

40 g võid

Valmistamine

Löö kausis katki 2 muna, lisa veel 2 muna kollased (2 muna valged pane teise kaussi). 

Vispelda/mikserda tasasel kiirusel umbes 5 minutit, siis lisa creme fraiche ja mikserda veel 3 minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Vispelda/mikserda ülejäänud 2 munavalget pehmetipuliseks vahuks, siis sega õrnalt ülejäänud munavahu hulka.

Sulata või mittenakkuval pannil, siis kalla munasegu kuumale pannile. Kuumuta tasakesi umbes 5 minutit, kuni munamass pealt on veel vaid veidi vedel.

Siis voldi omlett pooleks, libista taldrikule ja serveeri kohe. Kõrvale paku rohelist salatit ja/või praetud kartuleid. 

Loe lähemalt:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR