Vareenikud kala ja peterselliga

Siin Tallinna vanalinna restorani "Odessa" peakoka Yuriy Chernovi retsept.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

600 g nisujahu

200 ml külma vett

maitse järgi soola

Täidis:

1 kg värsket lesta (pärast keetmist u 400 g fileed) või muud valget kala

150 g kartuleid

40 g värsket peterselli

70 g oliiviõli

maitse järgi soola

Lisaks:

100 g koorevõid

pool punti peterselli

2 sl kalapuljongit

Valmistamine

Sõelu jahu puidust tööpinnale kuhja. Tee jahukuhja keskele auk ja vala sinna soolaga maitsestatud külm vesi. Sõtku kiirelt kätega umbes 10 minutit, kuni saad sileda, elastse ja keskmiselt tihke taina. Kata rätikuga ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Täidiseks keeda koorega kartulid ja puhastatud, ent nahaga lest.

Pudista 400 g kalafileed kahvliga peeneks, lisa kooritud ja läbi sõela surutud kartul. Sega hulka oliiviõli, hakitud petersell ja maitsesta soolaga.

Rulli tainas võimalikult õhukeseks ja lõika sellest väikese vormi või napsiklaasi abil välja ümmargused vareenikud. Tõsta iga ratta keskele teelusikaga kalatäidist, näpi või rulli sõrmedega või vormi abil kinni.

Aseta vareenikud jahuga üle riputatud tööpinnale ja kata rätikuga keetmist ootama. Vareenikud võiks jääda väikese lihapiruka kujulised.

Lase soolaga maitsestatud vesi kastrulis keema. Pane vareenikud keevasse vette ja keeda 10-15 minutit, kuni need tõusevad pinnale. Nõruta vareenikud. Sega sulavõi hulka hakitud petersell ja kalapuljong.

Paku vareenikuid koos võikastmega. Kui kõik vareenikud korraga potti ei mahtunud, keeda ka ülejäänud kohe - värskelt tehtud vareenikuid ei tohi seisma jätta.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Postimees (5.3.2022)

LISA KOMMENTAAR