Korsika sidrunivaht

This creamy lemon dessert showcases the fruit’s flavor beautifully.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 muna

3 dl suhkrut

0,5 tl soola

4 sidruni mahl ja riivitud koor

250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Vispelda 4 muna, 4 munakollast (4 munavalget hoia alles) ja 2,5 dl suhkrut 4-liitrises potis omavahel. Siis sega juurde sool, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ning sga ühtlaseks. 

Pane pott keskmisele tulele ja kuumuta pidevalt segades u 10 minutit, kuni magustoit meenutab vedelamat pudingit. Kurna läbi peene sõela suurde kaussi ja lase jahtuda.

Vispelda munavalged ja ülejäänud 50 ml suhkrut kausis tugevatipuliseks vahuks, siis sega see õrnalt ülejäänud magustoidu hulka. 

Vahusta rõõsk koor ja vanilliekstrakt tugevaks vahuks, sega ülejäänud magustoidu hulka.

Jaota dessert magustoidupokaalidesse ning hoia serveerimiseni jahedas. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR