Lavendli-aprikoosimarmelaad

Kogus
2 purki
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid aprikoose

600 g suhkrut

2 apelsini mahl

0,5-1 dl vett

0,5 sl kuivatatud lavendli õielehti

Valmistamine

Pese aprikoosid, eemalda kivid. Lõika aprikoosid väiksemateks tükkideks ja pane potti. Lisa apelsinimahl ja vesi ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades keemiseni.

Siis alanda kuumust ning lase tund aega podiseda, kuni aprikoosid on kokku keenud. Sega aeg-ajalt!

Koori pinnale tekkinud vaht, siis lisa suhkur ja kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud.

Sega hulka lavendliõied. 

Pane moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast BAKA (4/2013), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 03.07.2023 19:58

Mmmmmmmm :)

Anne R.
postitatud 04.07.2023 10:31

Olen teinud, väga maitsev!