2 punast sibulat
100 g kikerhernejahu (besan)
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl karripulbrit või india karripastat
1 punane või roheline tšilli
150 ml külma vett
praadimiseks taimeõli
Raita:150 g maitsestamata jogurtit
2 sl hakitud värsket münti
1 väike purustatud küüslauguküüs
soola ja musta pipart
Haki üks sibul peenelt ja lõika teine õhukesteks viiludeks.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, lisa karripulber või -pasta, hakitud tšilli ja soola. Lisa u 150 ml külma vett, et saad paksu taina. Sega juurde hakitud ja viilutatud sibul.
Sega raita ained omavahel, pane kaussi.
Kuumuta potis või vokkpannil u 5 cm õli. Lisa tilk tainast - kui see susisedes pinnale kerkib, on õli piisavalt kuum.
Lisa kuhjaga supilusikatäis sibula-tainasegu õlisse, paar bhajit korraga, ja küpseta 3-4 minutit, kuni tainapallid on küpsenud ja kenasti kuldpruunid. Pööra praadimise ajal korra-kaks neid ringi.
Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema, siis prae sarnaselt ülejäänud sibulapallid.
Puista valmis bhaji-pallidele veidi soola ning serveeri raita-kastmega.
Retsept siit.
Bhajid punase sibulaga
Paku neid maitseküllaseid ampse kas eelroana või siis ühe roana India pidusöögil. Bhaji ise on vegan.