Bhajid punase sibulaga

Paku neid maitseküllaseid ampse kas eelroana või siis ühe roana India pidusöögil. Bhaji ise on vegan.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 punast sibulat

100 g kikerhernejahu (besan)

0,5 tl küpsetuspulbrit

2 tl karripulbrit või india karripastat

1 punane või roheline tšilli

150 ml külma vett

soola

praadimiseks taimeõli

Raita:

150 g maitsestamata jogurtit

2 sl hakitud värsket münti

1 väike purustatud küüslauguküüs

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki üks sibul peenelt ja lõika teine õhukesteks viiludeks. 

Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, lisa karripulber või -pasta, hakitud tšilli ja soola. Lisa u 150 ml külma vett, et saad paksu taina. Sega juurde hakitud ja viilutatud sibul.

Sega raita ained omavahel, pane kaussi. 

Kuumuta potis või vokkpannil u 5 cm õli. Lisa tilk tainast - kui see susisedes pinnale kerkib, on õli piisavalt kuum.

Lisa kuhjaga supilusikatäis sibula-tainasegu õlisse, paar bhajit korraga, ja küpseta 3-4 minutit, kuni tainapallid on küpsenud ja kenasti kuldpruunid. Pööra praadimise ajal korra-kaks neid ringi. 

Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema, siis prae sarnaselt ülejäänud sibulapallid. 

Puista valmis bhaji-pallidele veidi soola ning serveeri raita-kastmega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR