350 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)
400 ml (lahjemat) piima
2 sl maisitärklist
400 g kala ja mereandide segu - nt
kooritud krevette või suitsutatud kiltturska või värsket lõhet
4 hakitud talisibulat
1 sl hakitud värsket murulauku või 0,5 sl hakitud värsket estragoni
150 g (vähendatud rasvasisaldusega) crème fraîche'i
1 tl nõrutatud kappareid
200 g külmutatud rohelisi herneid
1 tl oliiviõli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:250 g brokolinit või spargelkapsast e. brokolit või rohelisi ube
Võta pann või ahjuvorm, mida saab kasutada nii ahjus kui ka pliidil.
Pane gnocchi-klimbid pannile, kata keeva veega ning lisa veidi soola. Keeda 2-3 minutit, siis nõruta ja jäta gnocchi-klimbid sõelale nõrguma.
Sega maisitärklis vähese piimaga pastaks. Kalla piim pannile/vormi sisse, lisa maisitärklisesegu. Kuumuta läbi, siis lisa kala ja krevetid ning hakitud talisibul. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel podiseda 4-5 minutit, kuni kala on küps.
Maitsesta korralikult soola-pipraga, siis sega juurde hakitud murulauk või estragon, crème fraîche, kapparid ja herned ning kuumuta uuesti keemiseni.
Samal ajal kuumuta grillahi (medium-high). Laota gnocchi-klimbid kala-kastmesegule. Pintselda gnocchi kergelt oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga.
Küpseta grillelemendi all 5-10 minutit või kuni gnocchi-klimbid on kenasti kuldsed ja puhevil.
Serveeri keedetud brokolin/spargelkapsaõisikute/türgi ubadega.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (July 2020, Gnocchi fish pie)
Gnocchi kalapirukas
Kui tavaliselt on brittide fish pie katteks kartulipuder, siis siin on selleks väikesed kartuliklimbid.