Gnocchi kalapirukas

Kui tavaliselt on brittide fish pie katteks kartulipuder, siis siin on selleks väikesed kartuliklimbid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)

400 ml (lahjemat) piima

2 sl maisitärklist

400 g kala ja mereandide segu - nt

kooritud krevette või suitsutatud kiltturska või värsket lõhet

4 hakitud talisibulat

1 sl hakitud värsket murulauku või 0,5 sl hakitud värsket estragoni

150 g (vähendatud rasvasisaldusega) crème fraîche'i

1 tl nõrutatud kappareid

200 g külmutatud rohelisi herneid

1 tl oliiviõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

250 g brokolinit või spargelkapsast e. brokolit või rohelisi ube

Valmistamine

Võta pann või ahjuvorm, mida saab kasutada nii ahjus kui ka pliidil.

Pane gnocchi-klimbid pannile, kata keeva veega ning lisa veidi soola. Keeda 2-3 minutit, siis nõruta ja jäta gnocchi-klimbid sõelale nõrguma.

Sega maisitärklis vähese piimaga pastaks. Kalla piim pannile/vormi sisse, lisa maisitärklisesegu. Kuumuta läbi, siis lisa kala ja krevetid ning hakitud talisibul. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel podiseda 4-5 minutit, kuni kala on küps.

Maitsesta korralikult soola-pipraga, siis sega juurde hakitud murulauk või estragon, crème fraîche, kapparid ja herned ning kuumuta uuesti keemiseni.

Samal ajal kuumuta grillahi (medium-high). Laota gnocchi-klimbid kala-kastmesegule. Pintselda gnocchi kergelt oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta grillelemendi all 5-10 minutit või kuni gnocchi-klimbid on kenasti kuldsed ja puhevil. 

Serveeri keedetud brokolin/spargelkapsaõisikute/türgi ubadega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretsepti juures soovitatakse kasutada rohkem gnocchi-klimpe. Meil müüdavad pakid on 500 g, nii et lisa ikka kogu pakk!
  • Algretsepti juures soovitab üks kommentaator panna 1 sl kappareid, kuna 1 tl on vähevõitu.
  • Algretseptis oli 2 dl piima, aga kommentaarides soovitati topelt võtta. Tundus mõistlik soovitus, nii et muutsime retsepti. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (July 2020, Gnocchi fish pie)

LISA KOMMENTAAR