300 g kartuleid
250 g nahata kalafileed - nt
külmutatud saidafileed
300 ml piima
50 g võid
1 porru
25 g nisujahu
2 sl hakitud värsket peterselli
2 tl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart
Lõika kartulid pooleks. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (5-7 minutit), nii et neid saaks veel riivida. Nõruta ja jahuta kiiresti külma jooksva vee all.
Pane saidafileed madalasse potti, kalla peale piim. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 5 minutit. Võta kala kurnlusikaga välja (piim hoia alles!).
Kuumuta pool võist väiksemas potis. Lisa õhukeselt viilutatud porrulauk ja keeda 5-6 minutit, kuni porru on pehme.
Sega juurde jahu ja kuumuta minut aega.
Kalla juurde piim ja kuumuta segades, kuni kaste on ühtlane (u 2 minutit).
Siis sega juurde petersell ja sinep.
Kuumuta grillahi tuliseks.
Murra kala kahvli abil suurteks tükkideks, sega kastme hulka. Siis tõsta segu väiksema ahjuvormi sisse või kahe portsjonvormi sisse.
Riivi kartulid jämeda riiviga. Sulata panil ülejäänud või, sega juurde riivitud kartul ja maitsesta soola-pipraga. Sega õrnalt, siis jaota kalasegu peale.
Küpseta grillelemendi all 5-10 minutit või kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (March 2010, Rösti-topped fish pie)
Rösti-kattega kalavormipirukas
Argiõhtusse sobiv soodne roog.