Rösti-kattega kalavormipirukas

Argiõhtusse sobiv soodne roog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kartuleid

250 g nahata kalafileed - nt

külmutatud saidafileed

300 ml piima

50 g võid

1 porru

25 g nisujahu

2 sl hakitud värsket peterselli

2 tl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kartulid pooleks. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (5-7 minutit), nii et neid saaks veel riivida. Nõruta ja jahuta kiiresti külma jooksva vee all.

Pane saidafileed madalasse potti, kalla peale piim. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 5 minutit. Võta kala kurnlusikaga välja (piim hoia alles!).

Kuumuta pool võist väiksemas potis. Lisa õhukeselt viilutatud porrulauk ja keeda 5-6 minutit, kuni porru on pehme.

Sega juurde jahu ja kuumuta minut aega.

Kalla juurde piim ja kuumuta segades, kuni kaste on ühtlane (u 2 minutit).

Siis sega juurde petersell ja sinep.

Kuumuta grillahi tuliseks. 

Murra kala kahvli abil suurteks tükkideks, sega kastme hulka. Siis tõsta segu väiksema ahjuvormi sisse või kahe portsjonvormi sisse. 

Riivi kartulid jämeda riiviga. Sulata panil ülejäänud või, sega juurde riivitud kartul ja maitsesta soola-pipraga. Sega õrnalt, siis jaota kalasegu peale. 

Küpseta grillelemendi all 5-10 minutit või kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (March 2010, Rösti-topped fish pie)

LISA KOMMENTAAR