1 suurem spagetikõrvits (u 1,5 kg)
150 g toorsuitsupeekonit
soola ja musta pipart
maitse järgi riivitud juustu
Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Pane üks spagetikõrvitsapoolik sobiva suurusega taldrikule ning küpseta mikrolaineahjus u 10 minutit või kuni kahvel kergesti kõrvitsapooliku läbib.
Võta välja ja küpseta samal moel ka teine spagetikõrvitsapool.
Kui kõrvitsapoolikud on piisavalt jahtunud, siis kraabi ja kaabi sisu kahvliga välja, nii et saad "spagetid".
Kuumuta suurel praepannil hakitud peekon krõbedaks.
Lisa pannile "spagetid" ehk spagetikõrvitsaribad, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta segades, kuni kõik on maitsestunud.
Tõsta pann tulelt, sega juurde riivitud juust ja serveeri kohe.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spagetikõrvits peekoniga
Peekoni ja juustuga serveeritud spagetikõrvits. Soovi korral serveeri kõrvitsakesta sees.