Spagetikõrvits peekoniga

Peekoni ja juustuga serveeritud spagetikõrvits. Soovi korral serveeri kõrvitsakesta sees.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Mikrolaineahjus
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem spagetikõrvits (u 1,5 kg)

150 g toorsuitsupeekonit

soola ja musta pipart

maitse järgi riivitud juustu

Valmistamine

Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Pane üks spagetikõrvitsapoolik sobiva suurusega taldrikule ning küpseta mikrolaineahjus u 10 minutit või kuni kahvel kergesti kõrvitsapooliku läbib.

Võta välja ja küpseta samal moel ka teine spagetikõrvitsapool.

Kui kõrvitsapoolikud on piisavalt jahtunud, siis kraabi ja kaabi sisu kahvliga välja, nii et saad "spagetid". 

Kuumuta suurel praepannil hakitud peekon krõbedaks. 

Lisa pannile "spagetid" ehk spagetikõrvitsaribad, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta segades, kuni kõik on maitsestunud.

Tõsta pann tulelt, sega juurde riivitud juust ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 05.01.2025 13:10

Spagetikõrvits on tore avastus.