Soolalõhetartar

Sobib nii peeneks eelroaks kui ka soolalõhejääkide kasutamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet

2 sl hakitud värsket tilli

0,5 punast sibulat

1 tl Dijoni sinepit

valget pipart

Lisaks:

1 dl Smetana hapukoort

sidrunit

4 viilu rukkileiba

Valmistamine

Haki õrnsoolalõhe peeneks. Haki till. Koori ja haki punane sibul peeneks. 

Pane kala, till ja punane sibul kaussi, lisa sinep ja pipar. Sega läbi, lase u 30 minutit külmkapis maitsestuda (võib ka kauem). 

Variant 1: Jaota lõhetartar leivaviiludele. Lisa kõrvale hapukooresilm, sidrunisektor ja kaunistuseks tillioks. 

Variant 2: Sega lõhetartar hapukoorega, tõsta röstsaiale ja kaunista sidrunisektori ja tillioksaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid serveerida ka suupistelusikatel, kaunistuseks sel juhul nt punast kalamarja. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2022 13:56

Ma tegin esimest varianti, ehk ei seganud hapukoort kala hulka. Järgmisel korral segan kokku :)