Sobib nii peeneks eelroaks kui ka soolalõhejääkide kasutamiseks.
200 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet
2 sl hakitud värsket tilli
0,5 punast sibulat
1 tl Dijoni sinepit
valget pipart
1 dl Smetana hapukoort
sidrunit
4 viilu rukkileiba
Haki õrnsoolalõhe peeneks. Haki till. Koori ja haki punane sibul peeneks.
Pane kala, till ja punane sibul kaussi, lisa sinep ja pipar. Sega läbi, lase u 30 minutit külmkapis maitsestuda (võib ka kauem).
Variant 1: Jaota lõhetartar leivaviiludele. Lisa kõrvale hapukooresilm, sidrunisektor ja kaunistuseks tillioks.
Variant 2: Sega lõhetartar hapukoorega, tõsta röstsaiale ja kaunista sidrunisektori ja tillioksaga.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ma tegin esimest varianti, ehk ei seganud hapukoort kala hulka. Järgmisel korral segan kokku :)
Soolalõhetartar
Sobib nii peeneks eelroaks kui ka soolalõhejääkide kasutamiseks.