Tortelliinid Asiago juustu kastmes

Maitsev lihavaba eine, kus juustuks on Itaalia lehmapiimajuust Asiago.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tl oliiviõli

0,5 sl võid

5 hakitud küüslauguküünt

240 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

120 ml kana- või köögiviljapuljongit

240 ml riivitud Asiago juustu

maitse järgi soola

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Keeda tortellini vastavalt pakendi juhistele, siis loputa külma vee all ja nõruta.

Kuumuta suurel praepannil õli ja või. Lisa hakitud küüslauk ja prae segades umbes minut aega keskmisel kuumusel. Ära pruunista!

Lisa puljong ja rõõsk koor, kuumuta keemiseni. 

Kui kaste podiseb, sega juurde riivitud juust. Alanda kuumust ja kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni juust on sulanud (umbes minut aega).

Alanda kuumus miinimumini, lisa maitse järgi soola (kuni 0,25 tl soola, rohkem kindlasti mitte!). Kui kaste on liiga paks, lisa veidi puljongit. 

Sega pannile eelnevalt keedetud tortelliinid, siis sega ja kuumuta umbes minut aega, kuni pasta on soe ja kaste pakseneb.

Serveerimisel puista roale hakitud värsket peterselli. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit ja kasuta vegetaarse täidisega tortelliine. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR