1 tl oliiviõli
0,5 sl võid
5 hakitud küüslauguküünt
240 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
120 ml kana- või köögiviljapuljongit
240 ml riivitud Asiago juustu
maitse järgi soola
hakitud värsket peterselli
Keeda tortellini vastavalt pakendi juhistele, siis loputa külma vee all ja nõruta.
Kuumuta suurel praepannil õli ja või. Lisa hakitud küüslauk ja prae segades umbes minut aega keskmisel kuumusel. Ära pruunista!
Lisa puljong ja rõõsk koor, kuumuta keemiseni.
Kui kaste podiseb, sega juurde riivitud juust. Alanda kuumust ja kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni juust on sulanud (umbes minut aega).
Alanda kuumus miinimumini, lisa maitse järgi soola (kuni 0,25 tl soola, rohkem kindlasti mitte!). Kui kaste on liiga paks, lisa veidi puljongit.
Sega pannile eelnevalt keedetud tortelliinid, siis sega ja kuumuta umbes minut aega, kuni pasta on soe ja kaste pakseneb.
Serveerimisel puista roale hakitud värsket peterselli.
Retsept siit.
Tortelliinid Asiago juustu kastmes
Maitsev lihavaba eine, kus juustuks on Itaalia lehmapiimajuust Asiago.