250 g kollaseid mungube
75 g punaseid läätsesid
1,5 l külma vett
2 punast tšillikauna
1 hakitud küüslauguküüs
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
Jogurtikaste:250 g kookosjogurtit või Kreeka jogurtit
1 punt koriandrit
4 sl hakitud värsket münti
Pane mungoad rohke külma veega likku vähemalt tunniks ajaks või siis kuni kuueks tunniks. Siis loputa ja nõruta.
Pane paksupõhjalisse kaanega potti.
Lisa potti pestud punased läätsed ja 1,5 liitrit külma vett. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht.
Nüüd lisa hakitud punane tšilli (mahedama roa jaoks eemalda seemned), hakitud küüslauk, kollajuur. Sega läbi, siis kata osaliselt kaanega ja lase tasakesi podiseda 30-40 minutit. Sega aeg-ajalt.
Kui mungoad ja läätsed on pehmed, eemalda kaas ja hauta rooga veel umbes 10 minutit, kuni pannil on kreemjas paks supp. Roog pakseneb jahtudes veelgi! Maitsesta soolaga.
Kastme jaoks sega kõik ained kannmikseris omavahel.
Soovi korral serveeri riisiga.
Retsept siit.
Karrised mungoad
Nigella Lawsoni retsept.