Lõhe Piccata

Pannil praetud lõhefileetükid pikantse sidruni-sinepi-kapparikastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 x 150 g lõhe portsjontükki

1 tl soola

2 sl oliiviõli

1 hakitud šalottsibul

0,8 dl kanapuljongit

3 sl värskelt pressitud sidrunimahla ja 1 tl riivitud sidrunikoort

2 sl loputatud ja nõrutatud kappareid

2 sl võid

1 sl Dijoni sinepit

2 sl hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Kuumuta suur mittenakkuv praepann tugeval tulel. Patsuta lõhefileed kuivemaks, maitsesta soolaga. 

Kalla õli pannile, lase 30 sekundit kuumeneda. Siis pane kalatükid pannile, nahapool ülal, ja lase 4 minutit küpseda (ära sega!). Siis pööra kalatükid ümber ja prae veel minut aega või kuni kala on küps (vastavalt soovitud küpsusastmele). 

Tõsta kalatükid spaatli abil soojale taldrikule ootele. 

Lisa pannile hakitud sibul ja veidi soola ning prae segades paar minutit, kuni sibul on aromaatne ja pehmeneb (vajadusel lisa pannile veidi õli). 

Lisa pannile kanapuljong, sidrunimahl, kapparid ja sidrunikoor. Lase 2 minutit podiseda, kuni kaste veidi kokku keeb. Siis vispelda hulka või ja sinep. 

Sega juurde hakitud petersell.

Tõsta kaste lusika abil lõhetükkidele ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR