Klassikaline pâte d'amandes. Mandlimassist saab vormida kompvekke, rullida tortide-kookide katteks või kasutada Soome-päraste vastlakuklite täiteks.
Soovi korral võib mandlimassi värvida või maitsestada toiduvärvide, kakaopulbri ja erinevate essentside ja ekstraktidega.
Jahvata mandlid köögikombainis või kohvimasinas. Lisa tuhksuhkur ja sega hoolega.
Pane segu kaussi ja lisa veidi munavalget. Sõtku käte abil kuni saad pehme ja nõtke massi. Lisa mandliekstrakt ja sõtku veel veidi.
Keera saadud mandlimass toidukilesse ja hoia jahedas.
Pildi tegi SPIDUR.
mandlite koorimisest, mis on kogu protsessis kõige tüütavam asi, pole siis retseptis sõnagu juttu:D ma ei mäleta, millal ma eesti poeriiulil terveid,kooritud mandleid nägin.
Mandlimass (isetehtud martsipan)
Klassikaline pâte d'amandes. Mandlimassist saab vormida kompvekke, rullida tortide-kookide katteks või kasutada Soome-päraste vastlakuklite täiteks. Soovi korral võib mandlimassi värvida või maitsestada toiduvärvide, kakaopulbri ja erinevate essentside ja ekstraktidega.