2 tugevat pommut e. baklažaani
soola ja musta pipart
riivitud parmesani juustu
paksemat tomatikastet
värsket basiilikut
(Panko) riivsaia
Lõika pommud ristipidi u 3 cm paksusteks viiludeks. Maitsesta kergelt soolaga, pane kaussi ja tõsta ööseks külmkappi.
Järgmisel päeval loputa pommuviilud ja patsuta köögipaberiga kuivaks.
Kuumuta ahi 200 C.
Pintselda pommuviilud oliiviõliga, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit.
Siis võta ahjust välja ning pane "tornid" kokku. Iga torni jaoks arvesta 3-4 baklažaaniviilu.
Aseta kõige alla pommuviil, sellele mozzarellat, riivitud parmesani, tomatikastet, basiilikuleht, maitsesta soola-pipraga. Korda. Kõige peale pane oliiviõliga segatud riivsaia.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit või kuni mozzarella on sulanud. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.
USA telekokk Martha Stewart jagas retsepti oma Instagrami-lehel.
Pommutornid
USA telekoka Martha Stewarti versioon Melanzane alla Parmigiana vormiroast.