Herrengröstl

Innsbrucker Gröstl e. Herrengröstl on Austria panniroog, kus keedetud kartuliviilud praetakse pannil vasikalihalõikudega läbi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur sibul

1,5 kg kartuleid

160 g võid

600 g vasikaliha

2 loorberilehte

1 sl majoraani e. vorstirohtu

1-2 dl praeleent

soola ja musta pipart

Valmistamine

Esmalt keeda kartulid küpseks, siis kurna ja lase jahtuda. 

Haki sibul peeneks, prae 80 g võis kuldseks. 

Lõika vasikaliha õhukesteks viiludeks, lisa pannile ja prae koos sibulaga kiiresti läbi. 

Lõika keedetud kartulid viiludeks ning prae teisel pannil ülejäänud võis kuldseks, siis sega juurde sibula-lihasegu. 

Maitsesta peenestatud loorberilehtede, majoraani, soola ja pipraga. Sega läbi. 

Sega juurde praeleem ning serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR