Poltaava haluški

Галушки по-полтавски ehk keefiritainast haluški-klimbid Poltaava moodi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 muna

375 g nisujahu

200 g keefirit

0,5 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kalla keefir kaussi, lisa sooda ja jäta 5-7 minutiks reageerima. 

Lisa kaussi muna ja sool, vispelda läbi. 

Lisa vähehaaval segades juurde jahu. Sega esmalt lusikaga, siis sõtku käte abil ühtlaseks. Tainas peaks olema pehme ja mitte kleepuv, vajadusel lisa veel lusikatäis või kaks jahu.

Vormi tainast pall ja jäta 20 minutiks puhtama. 

Siis vormi tainas 5-6 osaks ja rulli igast tainatükist pikk "vorst". Lõika vorstid seejärel 1-1,5 cm juppideks. 

Kuumuta suures potis vesi, maitsesta soolaga. Keeda haluški-kllimpe 3-4 minutit, kuni need pinnale kerkivad. Klimbid peaksid jääma pontsakad ja ümarad, olema keedetud, aga mitte liiga pehmed. 

Serveeri sulatatud võiga, peale puista soola või suhkrut. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR