1 muna
375 g nisujahu
200 g keefirit
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
Kalla keefir kaussi, lisa sooda ja jäta 5-7 minutiks reageerima.
Lisa kaussi muna ja sool, vispelda läbi.
Lisa vähehaaval segades juurde jahu. Sega esmalt lusikaga, siis sõtku käte abil ühtlaseks. Tainas peaks olema pehme ja mitte kleepuv, vajadusel lisa veel lusikatäis või kaks jahu.
Vormi tainast pall ja jäta 20 minutiks puhtama.
Siis vormi tainas 5-6 osaks ja rulli igast tainatükist pikk "vorst". Lõika vorstid seejärel 1-1,5 cm juppideks.
Kuumuta suures potis vesi, maitsesta soolaga. Keeda haluški-kllimpe 3-4 minutit, kuni need pinnale kerkivad. Klimbid peaksid jääma pontsakad ja ümarad, olema keedetud, aga mitte liiga pehmed.
Serveeri sulatatud võiga, peale puista soola või suhkrut.
Retsept on mugandatud siit.
Poltaava haluški
Галушки по-полтавски ehk keefiritainast haluški-klimbid Poltaava moodi.