Jallab

Jallab (جلاب / jallāb) on populaarne jook Lähis-Ida riikides, mis valmistatakse kaarobisiirupist, viinamarjasiirupist, datlitest ja roosiveest. Kui joogikontsentraati käepärast pole, siis siin juhised ise ühe lihtsama versiooni tegemiseks.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2 sl datlisiirupit (date molasses, silan)

1 tl roosivett

1 tl mett soovi korral

2-3 dl vett

jääd

Soovi korral:

kergelt röstitud piinia- või seedermänniseemneid või mandlilaaste

Valmistamine

Kalla kõrge klaasi sisse datlisiirup, roosivesi ja soovi korral mesi. Sega juurde vesi ja sega hoolega. 

Täida klaas jääga ja serveeri kohe, soovi korral puista peale piiniaseemneid või mandlilaastusid. 

Nipid ja soovitused:

  • Sorts granaatõunamahla sobiks ka joogi sisse.  

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR