Runebergi muffinid

Kõik Runebergi koogi maitsed üheskoos, aga muffinis.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g toasooja pehmet võid

1,5 dl suhkrut

2 muna

1,5 dl nisujahu

1 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl purustatud piparkooke

200 g külmutatud vaarikaid

1,5 sl kartulitärklist

Peale:

75 g toasooja pehmet võid

1 sidruni mahl

6 dl tuhksuhkrut

punast toiduvärvi

värskeid vaarikaid

Valmistamine

Klopi või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. 

Sega nisujahu, jahvatatud mandlid, küpsetuspulber ja purustatud piparkoogid omavahel, siis muna-või-suhkruvahu hulka. 

Vooderda muffinipann paberümbristega või võita hoolega. Jaota tainas vormidesse. 

Lase vaarikatel veidike sulada, siis sega tärklisega. Tõsta igale muffinile veidi vaarikaid, suur kergelt sisse. 

Küpseta muffineid 200-kraadises ahjus 13-15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga - kui puutikk märja tainaga kokku ei jää, on muffinid küpsed. Võta välja ja lase jahtuda. 

Kaunistamiseks sulata või, pigista juurde sidrunimahl. Sõelu juurde nii palju tuhksuhkrut, et saad parajalt paksu, aga pehme segu. Tooni see punase toiduvärviga sobivalt vaarikaroosaks. 

Mikserda kreem kohevaks.

Pane pritskotti ja pigista muffinitele rõngad. Keskele aseta toored vaarikad. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR