150 g toasooja pehmet võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1,5 dl nisujahu
1 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl purustatud piparkooke
200 g külmutatud vaarikaid
1,5 sl kartulitärklist
Peale:75 g toasooja pehmet võid
1 sidruni mahl
6 dl tuhksuhkrut
punast toiduvärvi
värskeid vaarikaid
Klopi või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, siis lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega nisujahu, jahvatatud mandlid, küpsetuspulber ja purustatud piparkoogid omavahel, siis muna-või-suhkruvahu hulka.
Vooderda muffinipann paberümbristega või võita hoolega. Jaota tainas vormidesse.
Lase vaarikatel veidike sulada, siis sega tärklisega. Tõsta igale muffinile veidi vaarikaid, suur kergelt sisse.
Küpseta muffineid 200-kraadises ahjus 13-15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga - kui puutikk märja tainaga kokku ei jää, on muffinid küpsed. Võta välja ja lase jahtuda.
Kaunistamiseks sulata või, pigista juurde sidrunimahl. Sõelu juurde nii palju tuhksuhkrut, et saad parajalt paksu, aga pehme segu. Tooni see punase toiduvärviga sobivalt vaarikaroosaks.
Mikserda kreem kohevaks.
Pane pritskotti ja pigista muffinitele rõngad. Keskele aseta toored vaarikad.
Retsept on mugandatud siit.
Runebergi muffinid
Kõik Runebergi koogi maitsed üheskoos, aga muffinis.