450 g raikala uimed
1,2 dl nisujahu
3 sl võid
Kaste:1 peenelt hakitud šalottsibul
2 hakitud tomatit
2 sl hakitud kappareid
1-2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Lõika raiuim(ed) neljaks portsjontükiks, siis kasta jahusse ja raputa liigne jahu maha.
Kuumuta praepann keskmisel tulel, lisa pool võist. Lisa raiuim pannile ja prae alt kuldpruuniks. Siis lisa pannile ülejäänud või, pööra raiuimed ümber ja prae veel 1-2 minutit, kuni kala on ka teiselt poolt kuldpruun.
Võta kala pannilt ja tõsta soojendatud taldrikutele. Hoia soojas.
Lisa pannile hakitud šalottsibul ja prae u 3 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa tükeldatud tomatid (sh mahl) ja kapparid. Kuumuta u 2 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.
Võta pann tulelt, sega juurde oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga parajaks.
Tõsta kaste kalafileede peale ja ümber. Serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Rai kapparite ja tomatiga
Kapparite pikantne maitse sobib hästi raiuimede magusa mekiga.