Rai kapparite ja tomatiga

Kapparite pikantne maitse sobib hästi raiuimede magusa mekiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g raikala uimed

1,2 dl nisujahu

3 sl võid

Kaste:

1 peenelt hakitud šalottsibul

2 hakitud tomatit

2 sl hakitud kappareid

1-2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika raiuim(ed) neljaks portsjontükiks, siis kasta jahusse ja raputa liigne jahu maha. 

Kuumuta praepann keskmisel tulel, lisa pool võist. Lisa raiuim pannile ja prae alt kuldpruuniks. Siis lisa pannile ülejäänud või, pööra raiuimed ümber ja prae veel 1-2 minutit, kuni kala on ka teiselt poolt kuldpruun. 

Võta kala pannilt ja tõsta soojendatud taldrikutele. Hoia soojas. 

Lisa pannile hakitud šalottsibul ja prae u 3 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Lisa tükeldatud tomatid (sh mahl) ja kapparid. Kuumuta u 2 minutit, kuni kaste veidi pakseneb. 

Võta pann tulelt, sega juurde oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga parajaks. 

Tõsta kaste kalafileede peale ja ümber. Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasta raiuimetükid gluteenivaba jahusegu sisse. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR