Praetud Romaani lillkapsas

Lihtne viis Romanesco ehk romaani lillkapsa valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

romaani lillkapsast

soovi korral hakitud küüslauku

oliiviõli

soola

Soovi korral:

riivitud sidrunikoort

tšillihelbeid

Valmistamine

Pese vajadusel kapsas, eemalda lehed.  Lõika õisikud ettevaatlikult "juurika" küljest lahti, suuremad õisikud võid ka pikuti pooleks lõigata. 

Keeda soolaga maitsestatud vees või auruta al dente. Siis nõruta, lase veidi taheneda. 

Vokkimiseks kuumuta pannil oliiviõli, lisa soovi korral küüslauk ja prae keskmisel kuumusel 30 sekundit.

Siis lisa Romanesco õisikud ja prae segades, kuni need kergelt värvi muudavad. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveerimisel võid peale puistada veel tšillihelbeid või riivitud sidrunikoort. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR