Lihtne viis Romanesco ehk romaani lillkapsa valmistamiseks.
romaani lillkapsast
soovi korral hakitud küüslauku
oliiviõli
soola
riivitud sidrunikoort
tšillihelbeid
Pese vajadusel kapsas, eemalda lehed. Lõika õisikud ettevaatlikult "juurika" küljest lahti, suuremad õisikud võid ka pikuti pooleks lõigata.
Keeda soolaga maitsestatud vees või auruta al dente. Siis nõruta, lase veidi taheneda.
Vokkimiseks kuumuta pannil oliiviõli, lisa soovi korral küüslauk ja prae keskmisel kuumusel 30 sekundit.
Siis lisa Romanesco õisikud ja prae segades, kuni need kergelt värvi muudavad. Maitsesta soola-pipraga.
Serveerimisel võid peale puistada veel tšillihelbeid või riivitud sidrunikoort.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praetud Romaani lillkapsas
Lihtne viis Romanesco ehk romaani lillkapsa valmistamiseks.