3 hästi küpset banaani
4 sl ehk 60 ml mandlivõid
3 sl sulatatud kookosrasva
4 sl ehk 60 ml mandlipiima
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
1,8 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu
60 ml ehk 4 sl kiirkaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl magustamata kakaopulbrit
1,2 dl hakitud mõrudat šokolaadi (bittersweet chocolate chips)
Kuumuta ahi 170C.
Määri 22x22 cm koogivorm õliga, siis vooderda küpsetuspaberiga.
Pane banaanid keskmise suurusega kaussi, pressi kahvliga katki. Sega juurde mandlivõi, kookosrasv, mandlipiim, suhkur ja sool. Sega ühtlaseks. Siis sega juurde omavahel segatud mandlijahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber.
Kalla pool tainast vormi.
Teise tainaportsu hulka sega kakaopulber ja šokolaaditükikesed. Kalla samuti vormi, silu kergelt ühtlasemaks.
Küpseta 40-45 minutit või kuni brownie-kook on peaaegu küps.
Lase vormis täielikult jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Banaanikeeksi-brownied
Gluteenivaba ja veganlik kook.