Banaanikeeksi-brownied

Gluteenivaba ja veganlik kook.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 hästi küpset banaani

4 sl ehk 60 ml mandlivõid

3 sl sulatatud kookosrasva

4 sl ehk 60 ml mandlipiima

1 sl suhkrut

0,5 tl soola

1,8 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

60 ml ehk 4 sl kiirkaerahelbeid

1 tl küpsetuspulbrit

1 sl magustamata kakaopulbrit

1,2 dl hakitud mõrudat šokolaadi (bittersweet chocolate chips)

Valmistamine

Kuumuta ahi 170C. 

Määri 22x22 cm koogivorm õliga, siis vooderda küpsetuspaberiga. 

Pane banaanid keskmise suurusega kaussi, pressi kahvliga katki. Sega juurde mandlivõi, kookosrasv, mandlipiim, suhkur ja sool. Sega ühtlaseks. Siis sega juurde omavahel segatud mandlijahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber. 

Kalla pool tainast vormi. 

Teise tainaportsu hulka sega kakaopulber ja šokolaaditükikesed. Kalla samuti vormi, silu kergelt ühtlasemaks. 

Küpseta 40-45 minutit või kuni brownie-kook on peaaegu küps. 

Lase vormis täielikult jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR