2 l vett
450 g (täistera) spagette
60 ml ehk 4 sl külmpressitud oliiviõli
3 muljutud küüslauguküünt
3 värsket rosmariinioksa
2,4 dl värskelt riivitud Pecorino Romano juustu
1 tl riivitud sidrunikoort
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa vette 1 sl soola. Lisa spagetid ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Võta tassiga u 3 dl pastakeeduvett kõrvale, siis kurna spagetid hoolega.
Samal ajal kuumuta suur praepann tugeval kuumusel. Lisa õli ja kuumuta minut aega. Lisa küüslauk ja rosmariin ja prae 2-3 minutit, kuni rosmariin on aromaatne ja krõbe. Tõsta rosmariin köögipaberile.
Võta küüslauguküüned pannilt ja viska minema.
Lisa pannile keedetud ja nõrutatud spagetid, puista peale riivitud juust ja sidrunikoort ning veidi soola. Lisa u 1,5 dl pastakeeduvett ja siis sega spagette pannil, nii et juust, rosmariini-küüslauguõli ja sidrunikoor ühtlaselt jaguneks.
Kui vaja, lisa veel veidi pastakeeduvett.
Maitsesta pipraga, puista peale veel riivitud juustu. Kaunista krõbedaks praetud rosmariiniga.
Retsept siit.
Giada spagetid sidruni ja rosmariiniga