6 dl pohli või jõhvikaid või musti sõstraid
5-6 želatiinilehte
1,5 dl vett
2,5 dl suhkrut
4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
250 g kohupiima
Peenesta jäised marjad köögikombainis. Pane želatiinilehed 5 minuitks külma vette ligunema.
Kuumuta vesi ja suhkur, kuni suhkur on lahustunud ja segu muutub veidi piimjaks. Tõsta pott tulelt.
Pigista želatiinilehtedest liigne vesi, siis sega želatiinilehed kuuma siirupi hulka. Sega ühtlaseks, siis nirisra želatiinisegu marjasegu hulka, segu hoolega segades (või lülita köögikombain sisse).
Vahusta rõõsk koor, sega juurde kohupiim ja marjasegu.
Loputa koogivorm või tarretisevorm külma veega või vooderda vorm toidukilega. Kalla bavarois-segu vormi. Tõsta sügakülma või lase tavalises külmkapis taheneda.
Kui hoidsid magustoitu sügavkülmas, siis võta see paar tundi enne serveerimist tavalisse külmkappi pehmenema. Kasta vorm paariks sekundiks kuuma vette, siis libista terava noaga servad lahti ja kummuta puding serveerimisalusele.
Serveeri pohla-coulis' kastmega (püreesta pohlad, maitsesta tuhksuhkruga, hõõru läbi peene metallsõela).
Retsept siit.
Jäine pohla-bavarois
KLassikalisest "crème bavaroise" desserdist inspireeritud marjamagustoit.