Kewpie on Jaapani majonees マヨネーズ, mis on natuke hapukas-magus-soolakas ja mida saab üsna kergesti pudelist välja pigistada. Siin juhised ise tegemiseks.
Pane väikene pott tugevale tulele. Lisa õunaäädikas ja dashi ja kuumuta keemiseni. Siis lase tasasel tulel podiseda umbes 3-5 minutit, kuni alles on ca 1 sl äädikasegu (kui dashi-puljongit pole, siis keeda vaid õunaäädikas kokku).
Pane äädikasegu väikesesse kaussi. Lisa munakollane ja sinep ja vispelda ühtlaseks.
Siin jätka vispeldamist ja nirista tilkhaaval juurde õli. Segu peaks emulsiooniks muutuma ja paksenema. Kui segu on juba parajalt paks, võid õli veidi julgemalt lisada.
Kui kogu õli on lisatud, maitsesta suhkru ja soolaga.
Pane pehmesse pudelisse (a squeeze bottle) ja säilita külmkapis.
Nipid ja soovitused:
Majonees säilib külmkapis kuni nädala.
Kui majonees liiga paks tundub, lisa veidi dashi-leent või vett.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kodune Kewpie majonees
Kewpie on Jaapani majonees マヨネーズ, mis on natuke hapukas-magus-soolakas ja mida saab üsna kergesti pudelist välja pigistada. Siin juhised ise tegemiseks.