225 g nisujahu
150 g suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
250 g ricotta vadakukohupiima
3 muna
0,5 tl vanilliekstrakti
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl sulatatud võid + vormi määrimiseks
200 g vaarikaid
Kuumuta ahi 180°C. Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga, puista üle tuhksuhkruga.
Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
Sega teises kausis ricotta, munad ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega juurde sidrunikoor ja -mahl.
Sega juurde kuivained, siis sega juurde sulatatud või ja viimasena sega õrnalt hulka vaarikad. Paar vaarikat jäta soovi korral kaunistuseks.
Kalla tainas vormi, pista peale veel mõned vaarikad soovi korral.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 50 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Võta ahjust välja, lase 15 minutit vormis jahtuda, siis eemalda vormi servad ja tõsta kook vormist välja. Serveeri soojalt või lase täielikult jahtuda.
Sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ricotta-vaarikakook
Mahlane ja mitte liiga magus.