240 g võid (lõika 2 cm kuubikuteks)
240 g tumedat šokolaadi (70-75%)
4 muna
330 g suhkrut
120 g nisujahu
30 g kakaopulbrit
130 g röstitud ja hakitud Kreeka pähkleid
150 g seesamipastat e. tahiinit
130 g tükkideks murtud halvaad
Kuumuta ahi 180 C. Vooderda 21 cm x 31 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
Pane või ja tükkideks murtud šokolaad kuumakindla kausi sisse ning asta väiksema poti peale, kus on tasakesi keev vesi. Lase šokolaadil ja võil sulada, siis tõsta tulelt ja sega ühtlaseks. Lase toatemperatuurini jahtuda.
Klopi suures kausis munad suhkruga heledaks ja kohevaks jahuks (u 3 minutit elektrimikseriga).
Sega šokolaadi-võisegu õrnalt muna-suhkruvahu hulka. Ära liialt sega!
Siis sega juurde jahu, kakaopulber, kreeka pähklid ja u 0,5 tl soola.
Kalla koogivormi sisse, silu ühtlaseks.
Tõsta teelusika abil brownie-koogi peale u 12 tahiini-törtsu, natuke võid siiru-viirutada. Puista peale halvaatükid, suru need kergelt koogi sisse.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas u 20 minutit, kuni kook on pealt krõbe, aga seest veel veidi tudisev ja pehme (kontrolli igaks juhuks juba 18 minuti järel, kas kook on valmis). Kook järelküpseb veidi.
Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda, siis lõika 20 ruuduks.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tahiini-halvaa brownied
Jälgi hoolega küpsetamisaega - mahlakas brownie võib mõne minuga muutuda kuivaks koogiks. Kook säilib kuni 5 päeva õhukindlas karbis.