1 sl oliiviõli
1 viilutatud punane tšillikaun
2,5 sl Tai punast karripastat
700 ml keeva vett
400 ml väherasvast kookospiima
2 tl kalakastet
100 g riisinuudleid
2 laimi
150 g kooritud ja keedetud hiidkrevette
hakitud värsket koriandrit
Kuumuta õli keskmisel kuumusel keskmise suurusega potis ja lisa viilutatud tšilli. Kuumuta minut aega, siis lisa karripasta ja kuumuta segades veel minut aega.
Lisa puljongikuubik ja kuum vesi, sega.
Lisa kookospiim ja kuumuta uuesti keemiseni.
Lisa kalakaste, siis maitsesta kergelt soola-pipraga.
Lisa riisinuudlid ja keeda veel 3-4 minutit, kuni nuudlid on parajalt pehmed.
Maitsesta 1 laimi mahlaga, siis lisa krevetid ja kuumuta läbi (u 2-3 minutit).
Puista peale koriandrit ja serveeri. Mõlema portsu juurde anna poolik või sektoriteks lõigatud laim, mille mahla võib soovi korral supile pigistada.
Retsept siit.
Krevetilaksa (1)
Kiiresti valmiv Tai laksa moodi supp.