340 g toasooja toorjuustu
300 g toasooja Brie valgehallitusjuustu
150 g suhkrut
5 muna
100 g suhkrut
Serveerimiseks:karbitäis külmutatud vaarikaid
2 sl Grand Marnier apelsinilikööri
Kuumuta ahi 180C. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm kergelt võiga, kata põhi küpsetuspaberiga. Kui vorm ei ole 100% lekkekindel, siis vooderda see väljastpoolt tihedasti fooliumiga.
Eemalda Brie juustult koorik. Pane toorjuust, Brie tükid ja 150 g suhkrut köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Lisa munad ja seejärel ülejäänud suhkur ja mikserda hästi ühtlaseks. Kalla ettevalmistatud vormi.
Pane vorm ahjupannile, kalla ahjupannile nii palju kuuma vett, et koogivorm oleks poolenisti vees.
Küpseta 45 minutit, siis keera ahi kinni ja jäta kook veel 15 minutiks ahju. Siis võta ahjust välja ja tõsta koogivorm metallrestile jahtuma.
Jahtunud kook kata toidukilega ja pane järgmise päevani külmkappi.
Siis libista spaatliga kook vormi küljest lahti ja tõsta tordialusele.
Vaarikakastme jaoks püreesta vaarikad kannmikseris, kurna läbi sõela, et eemaldada seemned. Maitsesta Grand Marnier likööriga.
Serveeri toorjuustukooki vaarikakastmega.
Retsept siit.
Brie cheesecake vaarikakastmega
Brie valgehallitusjuust annab sellele toorjuustukoogile eriti põneva maitsenüansi.