Spinatikook toorjuustukattega

Nami-Nami perenaine Pille Petersoo valmistas Härmavilja 20. aastapäevaks isuäratava spinati ja kirssidega koogi :)

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Spinatikook:

3 muna

150 g suhkrut

150 g Härmavili külmutatud spinatiportsjoneid (1/2 pakki)

1 dl mahedamaitselist õli

2-3 sl sidrunimahla

180 g e. 3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

tubli näputäis soola

Toorjuustukate:

200 g maitsestamata toorjuustu

75 g toasooja pehmet võid

100 g tuhksuhkrut

1 tl vanilliekstrakti või sidrunimahla

Kaunistuseks:

Härmavili külmutatud kirsse

Valmistamine

Valmista esmalt spinatikook.

Sulata spinat (vaja on 1/2 pakki Härmavili hakitud spinati portsjoneid). 

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega juurde õli ja sidrunimahl.

Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, sool) omavahel, siis sega õrnalt muna-suhkruvahu hulka. 

Sega juurde sulanud spinatiportsjonid ning sega tainas õrnalt ühtlaseks. 

Kalla tainas võitatud 22-24 cm vormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas u 35 minutit, kuni kook on läbinisti küpsenud (kontrolli küpsust tikuga). 

Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase täielikult jahtuda. (Koogipõhja võid kuni 2 päeva varem valmis küpsetada. Keera toidukilesse või fooliumisse ja hoia jahedas). 

Aseta koogipõhi serveerimisalusele. 

Toorjuustuglasuuri jaoks vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile või kasuta pritskotti tupsukeste tegemiseks.

Kaunista Härmavili kirssidega.  

LISA KOMMENTAAR

LG
postitatud 02.11.2021 21:04

Tänud väga maitsva ja natuke erilisema retsepti eest! Täna küll kasutasin kompotikirsse kuna külmutatud kirsse ei olnud kuid maitset see ei riku :)