Ülle kõrvitsad konjakis

Sellist hoidist pakkus rahvustoitude ja -kultuuri festivali KAMAlammas 2021 raames armastatud näitleja Ülle Lichtfeldt.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kõrvitsat

300 g kuivatatud ploome

250 g konjakit või brändit

20 g ingverit

750 g pärlsibulaid

380 g valget veini

380 g valgeveiniäädikat

500 g vedelat mett

5 loorberilehte

Valmistamine

Vala konjak kuivatatud ploomidele ja lase kaane all öö läbi seista.

Valmista ette ülejäänud koostisosad. Haki sibul. Hauta sibulad pehmeks ning tõsta kõrvale nõrguma. Kui kasutad konserveeritud pärlsibulaid, siis neid ei ole vaja eelnevalt hautada. Koori kõrvits ja lõika tükkideks.

Pane potti keema vein, valgeveiniäädikas, mesi, loorber, ingver. Lisa näpuotsaga headust ja armastust. Lisa tükeldatud kõrvits ning keeda tasasel tulel kuni kõrvits muutub klaasjaks.

Tõsta purki kihiti ploome, sibulaid ja kõrvitsaid. Sega ploomidest üle jäänud konjak kuuma vedeliku hulka ning vala kohe purkidesse. Kaaneta purgid õhukindlalt.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR