Praetud juust arooniakompotiga

Selle sooja salati valmistamisel võib kasutada Küprose hallumi-juustu, aga sama hästi sobivad ka kodumaised kitse- ja/või lehmapiimast praejuustud. Väiketootjatest soovitame nt Kalamatsi meierei praejuustu kitse- ja lehmapiimast, Üvasi talu grilljuustu kitsepiimast või Nopri grilljuustu lehmapiimast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g pakk grilljuustu

200 g puhastatud arooniaid

1-2 sl mett või suhkrut

1-2 sl palsamiäädikat

rohelist värsket salatit

oliiviõli

soola

sidrunit

Valmistamine

Pane puhastatud marjad ja suhkur/mesi väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni marjad pehmenevad. Lisa palsamiäädikas ja keeda veel 5 minutit.

Lõika grilljuust viiludeks ja prae väheses oliiviõlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Aseta salatilehed taldrikule, tõsta peale praetud grilljuust ja seejärel arooniakompott.

Nirista peale veidi oliiviõli ja sidrunimahla, puista peale soolahelbed ja serveeri.

Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu&Aed jaoks (2021)

LISA KOMMENTAAR