Selle sooja salati valmistamisel võib kasutada Küprose hallumi-juustu, aga sama hästi sobivad ka kodumaised kitse- ja/või lehmapiimast praejuustud. Väiketootjatest soovitame nt Kalamatsi meierei praejuustu kitse- ja lehmapiimast, Üvasi talu grilljuustu kitsepiimast või Nopri grilljuustu lehmapiimast.
Pane puhastatud marjad ja suhkur/mesi väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni marjad pehmenevad. Lisa palsamiäädikas ja keeda veel 5 minutit.
Lõika grilljuust viiludeks ja prae väheses oliiviõlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Aseta salatilehed taldrikule, tõsta peale praetud grilljuust ja seejärel arooniakompott.
Nirista peale veidi oliiviõli ja sidrunimahla, puista peale soolahelbed ja serveeri.
Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu&Aed jaoks (2021)
Praetud juust arooniakompotiga
Selle sooja salati valmistamisel võib kasutada Küprose hallumi-juustu, aga sama hästi sobivad ka kodumaised kitse- ja/või lehmapiimast praejuustud. Väiketootjatest soovitame nt Kalamatsi meierei praejuustu kitse- ja lehmapiimast, Üvasi talu grilljuustu kitsepiimast või Nopri grilljuustu lehmapiimast.