Kaalikavorm Soome moodi

Populaarne Soome jõuluroog, lanttulaatikko

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kaalikat

2 muna

2 dl 35% rõõska koort

1 dl siirupit

2 tl soola

0.5 tl valget pipart

0.25 tl jahvatatud muskaatõit ehk maasist

Vormi määrimiseks:

2-3 sl võid

Peale:

2-3 sl riivsaia

Valmistamine

Koori kaalikad, lõika tükkideks. Keeda 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja tambi ühtlaseks pudruks.

Sega munad rõõsa koorega. Maitsest segu siirupi, 2 tl soola, valge pipra ja muskaatõiega. Sega kaalikapudru hulka.

Kalla segu võitatud 2,5-liitrisesse ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks (soovi korral kaunista teelusikaga süvendeid tehes).

Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni vormiroog hakkab veidi mullitama. Siis alanda kuumust ja küpseta 100-kraadises ahjus veel vähemalt 2 tundi.

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)

LISA KOMMENTAAR

Merit
postitatud 20.04.2013 16:39

Väga maitsev tuli. Küpsetasin veidi üle tunni 200 kraadi juures. Sirupi asemel panin 1 spl muscovado suhkrut.

Signe
postitatud 01.07.2016 15:45

Maitsev! Mees küll kurtis, et veidi liiga magus (?), kuid minu meelest oli just õige magususega:)

Ülle Kohala
postitatud 07.04.2021 19:51

Õhtuks soovisin teha midagi tervislikku ja kerget. Tegin kaalikavormi, mida Soomes maitsta olen saanud. Päris hea, aga minu jaoks võik suhkrut pisut vähem olla. Samuti küpsetasin poole vähem aega, kui retseptis ettenähtud 2 t.