500 g kõrvitsat
225 g kartuleid
2 sl õli
1 sibul
1-2 kaneelikoort
2 rohelist tšillikauna
0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 tl lambaläätse seemneid
100 g rohelisi ube
8-10 värsket karrilehte
400 g kookospiima
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Koori kõrvits, eemalda seemned ja säsi. Lõika seejärel 2,5 cm tükkideks. Koori kartulid, lõika 2,5 cm tükkideks. Haki sibul peeneks. Haki küüslauk. Eemalda tšillidelt seemned, lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Lõika oad pooleks.
Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja kaneelikoored. Hauta segades, kuni sibul pehmeneb.
Siis lisa küüslauk, tšilli, kollajuur ja lambaläätseseemned. Kuumuta segades minut aega.
Lisa kõrvits, kartuli ja oad. Prae segades 1-2 minutit.
Lisa karrilehed, kookospiim ja 150 ml vett. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ja hauta 15 minutit tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
Timmi maitse parajaks ning serveeri koos riisiga.
Retsept on briti ajakirja BBC Good Food erilisast "New flavours for vegetables & salads" (1999), Sri Lankan vegetable curry
Sri Lanka köögiviljakarri