Sri Lanka köögiviljakarri

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kõrvitsat

225 g kartuleid

2 sl õli

1 sibul

1-2 kaneelikoort

2 küüslauguküünt

2 rohelist tšillikauna

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl lambaläätse seemneid

100 g rohelisi ube

8-10 värsket karrilehte

400 g kookospiima

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

riisi

Valmistamine

Koori kõrvits, eemalda seemned ja säsi. Lõika seejärel 2,5 cm tükkideks. Koori kartulid, lõika 2,5 cm tükkideks. Haki sibul peeneks. Haki küüslauk. Eemalda tšillidelt seemned, lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Lõika oad pooleks. 

Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja kaneelikoored. Hauta segades, kuni sibul pehmeneb.

Siis lisa küüslauk, tšilli, kollajuur ja lambaläätseseemned. Kuumuta segades minut aega. 

Lisa kõrvits, kartuli ja oad. Prae segades 1-2 minutit. 

Lisa karrilehed, kookospiim ja 150 ml vett. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ja hauta 15 minutit tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. 

Timmi maitse parajaks ning serveeri koos riisiga. 

Loe veel:

Retsept on briti ajakirja BBC Good Food erilisast "New flavours for vegetables & salads" (1999), Sri Lankan vegetable curry

LISA KOMMENTAAR