Piadina meripoisuri ja aiòliga

Piadina on Itaalia lameleib, mis küpsetatakse grillpannil ja serveeritakse erinevate katetega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Lameleib:

225 g nisujahu

soola ja musta pipart

15 g võid

150 ml sooja vett

Küüslaugumajonees:

2 munakollast

1 sl sidrunimahla

300 ml oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

Kate:

2 sl külmpressitud oliiviõli

6 väiksemat meripoisurit

sorts sidrunimahla

mõned rukolalehed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Piadina jaoks sõelu kaussi jahu ja 0,5 tl soola. Näpista juurde või, siis sega juurde vesi ja sega pehmeks tainaks. Sõtku 10 minutit kergelt jahusel laual, kuni tainas on sile ja ühtlane. Kata toidukilega ja pane 10 minutiks jahedasse puhkama. 

Küüslaugumajoneesi (aiòli) jaoks pane munakollased, sidrunimahl ja sool-pipar väikesesse köögikombaini ja sega korra. Siis nirista vähehaaval juurde õliiviõli, vispeldades või köögikombainiga suristades, kuni saad paksu kreemja emulsiooni.  Pane kaussi, sega juurde purustatud küüslauk.

Jaota piadina-tainas kuueks, siis rulli need kergelt jahusel laual 18 cm läbimõõduga ketasteks. Kuumuta grillpann või paksupõhjaline praepann tuliseks, siis küpseta lameleivad ühekaupa - esmalt 1 minut ühelt poolt ja siis 30 sekundit teiselt poolt. Hoia soojas, kuni küpsetad ka ülejäänud lameleivad. 

Küpseta meripoisurid - selleks kuumuta oliiviõli pannil, prae kalafileesid 1-2 minutit mõlemalt poolt. Maitsesta soola-pipra ning vähese sidrunimahlaga.

Serveerimiseks tõsta igale lameleivale 2 meripoisurifileed, lusikatäis küüslaugumajoneesi ja paar rukolalehte. Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Meripoisuri asemel võib kasutada ka väikest forelli, arvesta 1 filee piadina kohta. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food "New flavours for fish" juuni 1999 (Piadina with red mullet and aioli)

LISA KOMMENTAAR