225 g nisujahu
soola ja musta pipart
15 g võid
150 ml sooja vett
Küüslaugumajonees:1 sl sidrunimahla
300 ml oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
Kate:2 sl külmpressitud oliiviõli
6 väiksemat meripoisurit
sorts sidrunimahla
mõned rukolalehed
soola ja musta pipart
Piadina jaoks sõelu kaussi jahu ja 0,5 tl soola. Näpista juurde või, siis sega juurde vesi ja sega pehmeks tainaks. Sõtku 10 minutit kergelt jahusel laual, kuni tainas on sile ja ühtlane. Kata toidukilega ja pane 10 minutiks jahedasse puhkama.
Küüslaugumajoneesi (aiòli) jaoks pane munakollased, sidrunimahl ja sool-pipar väikesesse köögikombaini ja sega korra. Siis nirista vähehaaval juurde õliiviõli, vispeldades või köögikombainiga suristades, kuni saad paksu kreemja emulsiooni. Pane kaussi, sega juurde purustatud küüslauk.
Jaota piadina-tainas kuueks, siis rulli need kergelt jahusel laual 18 cm läbimõõduga ketasteks. Kuumuta grillpann või paksupõhjaline praepann tuliseks, siis küpseta lameleivad ühekaupa - esmalt 1 minut ühelt poolt ja siis 30 sekundit teiselt poolt. Hoia soojas, kuni küpsetad ka ülejäänud lameleivad.
Küpseta meripoisurid - selleks kuumuta oliiviõli pannil, prae kalafileesid 1-2 minutit mõlemalt poolt. Maitsesta soola-pipra ning vähese sidrunimahlaga.
Serveerimiseks tõsta igale lameleivale 2 meripoisurifileed, lusikatäis küüslaugumajoneesi ja paar rukolalehte. Serveeri kohe.
Allikas: BBC Good Food "New flavours for fish" juuni 1999 (Piadina with red mullet and aioli)
Piadina meripoisuri ja aiòliga
Piadina on Itaalia lameleib, mis küpsetatakse grillpannil ja serveeritakse erinevate katetega.