Meripoisur tomati, oliivide ja basiilikuga

Nigel Slateri retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 puhastatud meripoisurit (red mullet, surmullet, goatfish)

20 väikest tomatit

väike punt basiilikut

150 g musti oliive

3 sl oliiviõli

1 sl punase veini äädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C.

Lõika tomatid pooleks, aseta ahjupannile. Nirista peale veidike oliiviõli, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni tomatid on küpsed ja hakkavad servadest pruunistuma. 

Samal ajal loputa meripoisurid, vaata, et soomuseid pole peale jäänud. 

Samuti rebi basiilikulehed tükkideks, pane kaussi. Lisa mustad oliivid, oliiviõli ja veiniäädikas ning maitsesta soola-pipraga.

Võta tomatid ahjust välja, aseta meripoisurid tomatitele. Nirista peale oliivi-basiilikukaste. Küpseta veel 18-20 minutit, kuni kala on küps. 

Serveeri röstsaiaga, millele om määritud tamarasalatat e. suitsutatud tursamarja. Selleks rösti saiaviilud, määri peale suitsutatud tursamarja. Arvesta u 70 g tursamarja.

Loe veel:

Nigel Slateri retsept ilmus Briti ajalehes Observer Food Magazine (Märts 2006)

LISA KOMMENTAAR