Norra salehomaarid soola ja oliiviõliga

Norra salehomaare kutsutakse mõnikord ka langustiinideks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

24 Norra salehomaari (4-6 tk sööja kohta)

väike punt peterselli

12 musta pipra tera

4 loorberilehte

külmpressitud oliiviõli

meresoola

Valmistamine

Rebi petersellilehed vartelt, pane lehed kõrvale. Pane varred sügavasse potti koos rohke veega ja kuumuta keemiseni. Lisa pipraterad ja loorberilehed. 

Kui vesi keeb, lisa julgelt soola ja seejärel lisa salehomaarid. Keeda umbes 4 minutit, siis nõruta.

Jaota salehomaarid taldrikutele, iga süüja niristab ise peale oliiviõli ja sidrunimahla ja puistab peale hakitud peterselli ja soolahelbeid.

Loe veel:

Nigel Slateri retsept ilmus Briti ajalehes Observer Food Magazine (Märts 2006)

LISA KOMMENTAAR