Grillitud kammkarbid küüslaugu ja parmesaniga

Nigel Slateri retsept.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 karbiga kammkarpi

55 g võid

4 petersellioksa

1 sidruni mahl

3 küüslauguküünt

2 sl riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Ava karbid, loputa liiv jms välja. Lõika läbi lihas, mis hoiab kammkarpi karbi küljes, aga jäta liha ikka karpi. Aseta ahjuplaadile koos karbiga. 

Valmista maitsevõi - haki petersell ja küüslauk peeneks, sega koos sidrunimahlaga toasooja pehme või hulka. Maitsesta kergelt soola-pipraga. 

Joata või karpidele, puista peale veidi riivitud parmesani. Grilli mõned minutid kuuma grillielemendi all, kuni kammkarbid on läbi küpsenud, aga ära üle küpseta! 

Retsept ilmus Briti ajalehes Observer Food Magazine (Märts 2006)

LISA KOMMENTAAR