Tagliolini kevad-võluheinikutega

Retseptis on kogused antud ühele inimesele, aga suurenda neid vastavalt vajadusele.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

80 g tagliolini makarone

80 g väiksemaid kevad-võluheinikuid

oliiviõli

kuiva valget veini

hakitud värsket peterselli

riivitud parmesani juustu

soola

Valmistamine

Vajadusel loputa kevad-võluheinikud kiiresti, suuremad seened lõika kübarad tükkideks ning eemalda puisevõitu jalad. Väiksemad seened jäta terveks. 

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa seened ja prae neid mõned minutid. Siis lisa sorts valget veini ja kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni seentest hakkab vedelikku eralduma ja seened kokku keevad. Siis kuumuta veel 5-10 minutit, kuni seened on pehmed. 

Siis maitsesta soolaga. 

Samal ajal keeda tagliolini soolaga maitsestatud vees al dente. Tõsta keedetud makaronid pannile seente juurde ja sega läbi. Lisa parmesan, kaunista peterselliga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Parmesani lisamine on rangelt vabatahtlik. Kui juust lisamata jätta, on roog laktoosivaba, kaseiinivaba ja veganlik.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR