Orzo-seene pilaff

Orzo on riisiterakujuline pasta, mida siin on kasutatud "pilafi" tegemiseks. Sobib lisandiks nii lamba- kana- kui ka kalaroogadele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

85 g võid

2 hakitud suuremat šalottsibulat

4 tl hakitud värsket tüümiani

2 hakitud küüslauguküünt

340 g viilutatud värskeid šampinjone

340 g orzo makarone

7,5 dl vähendatud soolasusega kanapuljongit

näpuotsaga riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata 3 sl võid suurel praepannil tugevamal kuumusel. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja 3 tl tüümiani. Kuumuta minut aega.

Lisa šampinjonid ja prae segades u 8 minutit, kuni seened on pehmenenud, aga mitte veel pruunistunud. 

Lisa ülejäänud 3 sl võid, siis sega juurde orzo ning seejärel puljong ja muskaat. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ja lase umbes 15 minutit podiseda, kuni orzo on pehme ja puljong imendunud. 

Sega juurde ülejäänud värske tüümian, maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (detsember 2001, Mushroom and orzo pilaff)

LISA KOMMENTAAR