40 väiksemat värsket šiitake seent
340 g sealihast toorvorsti
125 ml Hiina ploomikastet (plum sauce)
1 sl röstitud seesami õli
1,25 dl hakitud värsket murulauku
Eemalda šiitake-seentelt jalg ja aseta seened servaga ahjuplaadile. Tõsta igale seenele umbes 0,5 sl toorvorstisegu.
Kuumuta ploomikastet väikeses potis, kuni see on vedelam, siis vispelda hulka seesamiõli. Pintselda seeni ja vorstisegu ploomikastmega. (Seda võib teha ka eelmisel päeval; kata täidetud seened toidukilega ja hoia külmkapis.)
Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni vorstisegu on läbinisti küps (u 15 minutit). Tõsta vaagnale, puista peale hakitud murulauku.
Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (detsember 2001, Plum-glazed stuffed shiitake mushrooms)
Täidetud šiitake-seened
Kergelt aasiapärane suupiste.