Täidetud šiitake-seened

Kergelt aasiapärane suupiste.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

40 väiksemat värsket šiitake seent

340 g sealihast toorvorsti

125 ml Hiina ploomikastet (plum sauce)

1 sl röstitud seesami õli

1,25 dl hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Eemalda šiitake-seentelt jalg ja aseta seened servaga ahjuplaadile. Tõsta igale seenele umbes 0,5 sl toorvorstisegu. 

Kuumuta ploomikastet väikeses potis, kuni see on vedelam, siis vispelda hulka seesamiõli. Pintselda seeni ja vorstisegu ploomikastmega. (Seda võib teha ka eelmisel päeval; kata täidetud seened toidukilega ja hoia külmkapis.)

Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni vorstisegu on läbinisti küps (u 15 minutit). Tõsta vaagnale, puista peale hakitud murulauku.

Retsept on USA ajakirjast Bon Appetit (detsember 2001, Plum-glazed stuffed shiitake mushrooms)

LISA KOMMENTAAR