800 g kartuleid (Maris Piper, Pentland Javelin)
2 x 400 g valgeid ube tomatikastmes (baked beans)
400 g Cheshire, Lancashire, Cheddari või muud iseloomuga juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 190C.
Keeda kartulid (ära koori!) pehmeks, siis nõruta ja koori. Lõika suurteks ampsusuurusteks tükkideks.
Ava oakonservid, kalla ahjuvormi. Säti kartulid peale, maitsesta soola-pipraga. Puista peale riivitud juust.
Küpseta 190-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni juust on kenasti sulanud ja roog läbinisti kuum.
Allikas: The Guardian Weekend, 18.2.2006
kui on keedetud kartuleid ja oakonservi, siis on see imelihtne ja kiire õhtusöök. Ei midagi erilist, aga natuke teistmoodi kui niisama ube kartuli kõrvale süüa :)
'Baked beans' kartulite ja juustuga