Caffè leccese

Caffè leccese on Apuulia piirkonnast Lecce linnakesest pärit jääkohv, millele lisatakse veidi mandlipiima.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 kogus värskelt valmistatud espresso kohvi

3 jääkuubikut

40 ml mandlipiima

Valmistamine

Valmista mokapotis kohv, kalla klaasi. Lisa mandlipiim ja jääkuubikud ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Puritaanid kasutavad siin espressot, mis on tehtud 90% araabika ja 10% robusta ubadest.
  • Jää peaks olema väga kvaliteetne, tehtud pudeliveest või filtreeritud veest ja õhumullikesteta.
  • Eriti põnev on teha jääkuubikud mandlipiimast - siis ei lahjenda-jahuta Sa kohvi veega, vaid hoopis mandlipiimaga. 
  • Magustamiseks suhkur või törts mandlipiima, mis pannakse äsjavalmistatud kohvi sisse.
  • Mandlipiima lisatakse Salentos ja loomulikult peaks see olema kreemjas Apuulia mandlipiim. 
  • Kui Sul Apuulias valmistatud värsket mandlipiima ei ole, siis vali võimalikult kvaliteetne, magustamata ja naturaalne poe-mandlipiim. 
  • Vaata, kuidas minu tuttav Elizabeth Minchilli teeb seda jooki hoopis mandlisiirupi ja piimaga (FB video).

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR